Votarem… i tant que votarem

Aquest diumenge tenim una cita amb la democràcia i amb la llibertat d’expressió

37princ

Els anglesos diuen que pots portar un cavall a l’aigua, però que no el pots obligar a beure. No se m’acut una imatge més gràfica que expliqui la situació que es viurà a Catalunya, sense cap dubte, aquest proper diumenge 1 d’octubre. Des de l’Estat s’estan fent servir totes les eines al seu voltant per evitar que els catalans i catalanes ens expressem lliurement. Però semblen no adonar-se que ni amb tots els seus recursos poden aconseguir doblegar la voluntat pacífica i determinada de milions de persones.

Poden provar de tancar els col·legis electorals, poden quedar-se amb totes les paperetes, poden assetjar judicialment els càrrecs i treballadors públics… Fins i tot podrien treure’ns les urnes. Però cap d’aquestes mesures de força podrà acabar amb la nostra determinació. A Catalunya són al voltant de tres de cada quatre les persones les que creiem en que s’ha d’escoltar la nostra opinió i diumenge sortirem a fer-la sentir. Som tants i tan convençuts que qualsevol mesura que pretengui impedir-ho serà necessàriament insuficient.

L’únic que pot interposar-se en el nostre camí som nosaltres mateixos si deixem que guanyi la política de la por que ens volen aplicar. Ens volen atemorits i tancats a casa nostra. No perquè existeixi un perill real, sinó perquè és l’única manera efectiva que tenen per impedir el referèndum.

Per aquest motiu avui us vull convidar a demostrar la mateixa capacitat de reacció, contundent i alegre, amb la que vam respondre a l’atac del que van ser objecte les nostres institucions el passat 20 de setembre. La resposta ciutadana va ser modèlica. Mentre uns intervenien per la força la nostra autonomia, nosaltres sortíem als carrers a combatre’ls amb una ferma alegria. No tinc cap dubte que, de la mateixa manera que els representants de l’Estat es van veure desbordats per la nostra reacció en aquell moment, no tindran capacitat ni mitjans per aturar-nos l’1 d’octubre.

Des de Sant Feliu de Llobregat ens queda confiar en que, ja que no ha col·laborat en facilitar el referèndum, l’equip de govern d’iniciativa i socialistes com a mínim no entorpeixi el seu desenvolupament. Ja s’han posat prous pals a les rodes per part d’aquells que no coneixen la veritat de la realitat catalana com perquè ens els posin aquells que, com l’Ajuntament, haurien de ser més pròxims a la voluntat dels seus ciutadans i ciutadanes.

No podrem votar en tot cas als llocs habituals, però ho podrem fer a:

  • L’Ateneu
  • L’Oficina de l’Agència Tributaria de Catalunya
  • Centre d’Innovació i Formació Ocupacional CIFO
  • L’institut Olorda
  • L’institut Martí i Dot
  • Esplai Sant Llorenç
  • Escola Verge de la Salut
  • Centre d’Atenció i Seguiment a les Drogodependències (CAS)

La història de Catalunya ens ha reservat a tots i a totes un paper, un paper petit però fonamental, aquest proper diumenge. A les nostres mans està acomplir amb ell. Del nostre petit gest en depèn en bona mesura el futur del nostre país. No podem faltar a aquesta cita!

Comparteix: