Uns espais públics en continua degradació

La manca de cura pels espais públics arriba també a la planificació futura

23carrersprinEls nostres carrers no són una prioritat per a l’actual equip de govern. Aquest és un fet que es sosté en dades objectives però que, sense necessitat de consultar-les, qualsevol pot constatar simplement fent un volt per la ciutat. Als problemes evidents de neteja, que no són pocs, hem de sumar els desperfectes provocats, entre d’altres factors, per l’arbrat. Un exemple evident és l’estat del carrer del Pla. La seva reparació és urgent però el Pla d’Inversions de Mandat no la contempla fins el 2018. Ens esperen doncs, dos anys més d’ensopegades i caigudes.

Però aquesta manca de preocupació pels espais que compartim entre tots, va més enllà. No només ens afecta en el dia a dia, sinó que també, i el que potser és més greu, es projecta en el futur i es converteix en una manca de planificació que només podem titllar de preocupant. Sense abandonar el carrer del Pla, aquesta via fa  ja anys que precisa d’un desdoblament per tal d’oferir a tots els seus trams dos carrils per sentit. Estem parlant d’un vial que fa les funcions de ronda del municipi, que absorbeix una gran quantitat de trànsit i que pateix d’embussos crònics pel canvi de dos carrils a carril únic.

L’Àrea Metropolitana de Barcelona ofereix actualment un suport important en la millora de zones industrials com la que travessa aquest carrer. A què esperem doncs? No val la pena apostar per potenciar els espais de Sant Feliu que poden generar riquesa i ocupació? Aparentment no.

El perill d’aquesta manca d’interès és que la degradació dels espais públics no s’atura, no és un d’aquells problemes que si el deixem de banda d’aquí a quatre anys seguirà en el punt en el que es trobava. Quan deixem de vetllar adequadament pels carrers o per les places aquestes continuen fent-se malbé. És el moment doncs de deixar de seguir l’estratègia de l’estruç. Perquè el forat en el que fica el cap aquest equip de govern és un esvoranc a la vorera que tothom pot veure.

Comparteix: