Una plaça de la Vila a l’alçada de la ciutat

Un dels espais més representatius de Sant Feliu està lluny de ser un motiu d’orgull per al municipi

33princip

Un dels espais més representatius de qualsevol municipi és la seva plaça principal i el nucli antic que habitualment trobem al seu voltant. Aquesta és una de les visites obligades que qualsevol realitza quan es troba fent turisme o, simplement, aterra a una població que encara no li és coneguda. Diu molt de com és una ciutat la cura que la seva administració pren en mantenir aquests espais.

En el cas de Sant Feliu no ens podem sentir especialment orgullosos de la plaça de la Vila i del seu entorn. El cor de la nostra ciutat, el que podríem anomenar el seu centre neuràlgic, és una plaça gris, dura, sense elements acollidors… Lluny de ser el motiu d’orgull que hauria de ser per a tots els santfeliuencs i santfeliuenques, és una font de problemes que no s’acaben de resoldre. Deixant de banda que el disseny de la plaça i de la resta de la zona per a vianants no realcin el seu valor patrimonial, ens hem d’enfrontar a llambordes que s’aixequen amb massa freqüència i a un terra que amb la humitat o la pluja esdevé una pista de patinatge tan privilegiada per la seva ubicació com perillosa.

Davant d’aquesta realitat, l’equip de govern d’Iniciativa i socialistes es limita a posar pedaços. No esperem cap canvi al respecte ja que cap dels dos partits portava al seu programa, com sí ho vam fer nosaltres, la previsió d’una actuació a la zona. Ens tocarà esperar uns quants anys encara per afrontar la qüestió.

Més enllà de ser un projecte necessari per al dia a dia de les moltes persones que transiten aquest espai, és també una declaració de principis de la ciutat que volem ser. La plaça de la Vila és la primera imatge que oferim com a municipi. Volem, veritablement, que sigui així com se’ns vegi? Reclamem la centralitat de la comarca i aspirem a ser un municipi referent al Baix Llobregat, però no som capaços de tenir un dels nostres espais públics principals preparat per al pas de vianants els dies de pluja. Potser quelcom està fallant.

Comparteix: