Un Sant Feliu de Llobregat per a una Catalunya independent

Aquesta setmana es fa pública la signatura per part de Convergència i Unió del compromís “Els ajuntaments per la independència” de l’ANC

09sigopprincipalConvergència i Unió treballarà des de l’Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat a favor del procés sobiranista durant la propera legislatura. El que ja ha estat un fet durant aquests darrers quatre anys i era un propòsit per al nou cicle que obrirem el 25 de maig, l’endemà de les eleccions, és ara també un compromís públic. Aquesta és fonamentalment la principal diferència que estableix la signatura del document “Els ajuntaments per la independència” de l’Assemblea Nacional Catalana. Però és una diferència que considero molt important.

Durant la campanya electoral que s’aproxima veurem a d’altres candidatures mirar cap a una altra banda quan es posi sobre la taula el futur de Catalunya. Algunes fins i tot diran a crits que el que veritablement importa és Sant Feliu, com si el futur de la nostra ciutat es podés deslligar del futur del nostre país. D’altres xiularan i miraran al terra, com si la qüestió no anés amb ells. I uns quants agitaran els fantasmes de la por i el conflicte.

La realitat és que la nostra ciutat, com tots i cadascun dels municipis de Catalunya, tindrà una responsabilitat directa sobre el futur del país. I el futur del país tindrà una incidència directa sobre la situació de Sant Feliu. No haurà de donar suport institucional a les decisions del govern l’ajuntament com a portaveu que és de la ciutadania? No canviarà el nostre destí un nou model de nació? Els destins dels dos territoris estan tan lligats com la pertinença de l’un a l’altre.

Un projecte de municipi que no tingui en compta també un projecte de país, és una aposta fallida per a les municipals. De la mateixa manera que hem de deixar clara la nostra postura i les nostres propostes en matèries com els serveis socials, l’urbanisme o les polítiques mediambientals, també ens hem de sentir obligats, en un moment de la transcendència política i social com aquest, a apostar clarament per un model d’estat.

Així, sense fer diferències, a Convergència i Unió de Sant Feliu aspirem per exemple a una ciutat socialment més justa o a facilitar l’accés a l’habitatge als sectors amb necessitats específiques. I també reclamem per al nostre municipi una Catalunya independent.

Comparteix: