Rosa Maria Martí fa públics els seus compromisos amb les polítiques sobre la discapacitat

Facilitar la recerca de recursos per a adaptar els habitatges o la creació d’una comissió d’urbanisme i via pública amb les entitats de persones amb discapacitat, entre les propostes de la candidata

12discprincipalLa candidata de Convergència i Unió a les eleccions municipals, Rosa Maria Martí, compareixia aquest  29 d’abril al debat sobre la discapacitat a Sant Feliu que tenia lloc al Centre Cívic Les Tovalloles amb l’organització de les entitats locals que apleguen a les persones amb discapacitat. Allà Martí va tenir l’oportunitat d’exposar quines són les principals actuacions en aquest àmbit previstes per la candidatura convergent per a les properes eleccions municipals.

En primer lloc Convergència i Unió proposa la creació d’una xarxa de treball que aplegui les diferents àrees municipals que tenen una incidència directa sobre les persones amb discapacitat. En aquest sentit Rosa Maria Martí subratllava la transversalitat d’una qüestió que implica escola, formació, treball, mobilitat, transport, habitatge, esport, lleure, associacionisme o recursos residencials entre d’altres aspectes.

Aquesta mateixa necessitat d’implicació i participació es veia reflectida en la proposta per a la creació d’una comissió de treball integrada per les entitats de persones amb discapacitat i el Departament de Via Pública i Urbanisme per a treballar en la millora de l’accessibilitat. La possibilitat de disposar d’aquest ens consultiu permetria aplicar els criteris de mobilitat més adequats abans de realitzar les actuacions a la via pública que estiguin previstes.

En tot cas Martí també va aprofitar l’ocasió per a enunciar d’altres actuacions concretes que planteja per al proper mandat. Així exposava la voluntat de facilitar l’obtenció de subvencions d’ens supramunicipals per a incrementar l’accessibilitat de la vivenda i de trobar els recursos que permetin disposar d’habitatges amb serveis comuns; l’impuls a una associació que englobi a les entitats de persones amb discapacitat; la reserva de places per a integrants d’aquest segment de la societat en els futurs plans d’ocupació i el manteniment d’aquells programes que ja se’ls adreça com els ajuts individuals al transport porta a porta esporàdic.

En finalitzar el debat la candidata convergent va valorar que “la situació i les necessitats de les persones amb diversitat funcional és un tema al que ens sentim molt propers, no únicament per haver ocupat al llarg dels darrers quatre anys la regidoria del Programa de persones amb discapacitat, sinó fonamentalment perquè volem situar a la ciutadania com a eix central del nostre programa. Volem un canvi físic en els nostres espais públics. I també aspirem a una modernització dels teixits productius. Però en definitiva tots ells han de ser canvis que tinguin sempre present a les persones”.

Comparteix: