Lloguer social proposat sobre paper mullat

Aquest passat mes de desembre l’equip de govern perdia la seva primera votació en el ple municipal

22habitatgeprincipalNo deixa de ser sorprenent que un govern format per ICV i PSC no posi la cura i l’atenció en les polítiques socials que se li pressuposaria. L’últim exemple, que no l’únic, el tenim en la qüestió del lloguer social. Aquest passat mes de desembre l’equip de govern perdia la seva primera votació en el ple municipal i ho feia quan proposava ampliar els usos de dues propietats municipals per incloure en elles la possibilitat de lloguer social. Era necessària una majoria absoluta i no es va aconseguir. Dit d’una altra manera més clarificadora: només es necessitava un vot més a favor de la proposta i no es va aconseguir.

Es podria arribar a pensar: “Amb quina oposició compta aquest Ajuntament que ni un sol regidor ha volgut donar suport a quelcom tan necessari com són habitatges de lloguer social?”. No puc parlar per la resta de grups municipals però en el nostre cas no hem donat suport perquè estem fermament convençuts de que aquest projecte juga, precisament en contra, de la promoció del lloguer social.

Com podem donar suport a un canvi d’usos d’aquest tipus quan no existeix abans un pla de mandat, un pla d’inversions o un pla d’habitatge? És raonable que no s’hagin estudiat abans les necessitats reals dels col·lectius implicats? Hem oblidat que ja existeix a Les Tovalloles uns terrenys amb aquesta qualificació sense que s’hagi fet res al respecte? Davant de tots aquests interrogants l’única explicació que trobem a la proposta és que el que se’ns ha posat davant no és més que un projecte fruit de la improvisació i la manca de planificació i, el que és més perillós, un projecte que acabarà emmascarant la falta d’una proposta real per crear habitatge social.

Un canvi o ampliació d’usos, sense una proposta real al darrera, no és més que un gest de cara a la galeria. Les polítiques socials no es poden proposar sobre paper mullat, sobre un paper que es desfà a les mans, que desapareix, que es queda en no res.

Comparteix: