Les necessitats de la ciutat que no cobriran les inversions de la legislatura 15/19

Als pressupostos aprovats per a l’any vinent trobem a faltar algunes inversions que considerem imprescindibles i urgents

30pressprinci

Aprovats el pressupostos municipals per a l’any vinent un cop més ens trobem amb uns comptes públics que tornen a passar de puntetes per algunes de les principals necessitats de la ciutat. Pel que fa exclusivament a les qüestions urbanístiques trobem a faltar algunes inversions que considerem imprescindibles i urgents… i que tornen a quedar al limbe dels projectes municipals com a mínim fins els 2020.

Probablement la mancança més evident sigui la remodelació de la plaça de la Vila. Un espai que hauria d’esdevenir un centre neuràlgic per a la vida social i comercial del municipi, com succeeix a la resta de poblacions, ara per ara és un espai que es debilita dia a dia i que presenta serioses deficiències de pavimentació. Continuaran al llarg dels anys vinents invertint importants quantitats de diners en reparar els nombrosos problemes de les llambordes que salten o es trenquen i no s’abordarà el tema del terra lliscant de tota la zona de vianants, sense tenir un projecte de futur de reestructuració i potenciació d’aquest espai.

Un dels greuges més importants dels comptes públics, a pesar d’haver-ho denunciat innumerables vegades des del PDECat, és la insistència de l’equip de govern (ICV-EUiA + PSC) en crear ciutadans de primera i de segona. Un exemple clar el trobem a la carretera Laureà Miró. A les inversions d’aquesta legislatura 2015-2019 tornen a oblidar-se dels veïns i veïnes que viuen en el tram que va del passatge Massana fins a la rotonda del Trambaix. Mentre la resta d’aquesta via va ser reformada, aquesta part, que a més és una de les entrades naturals del municipi, continua esperant la seva transformació. A l’espera d’un soterrament de les vies que sembla massa llunyà, s’ha deixat aquesta part de la carretera perduda encara al segle XX.

Una situació similar la trobem al carrer Agustín Domingo on una part d’aquest carrer va ser reformada a través del Projecte integral de la Llei de Barris finançat entre la Generalitat i l’Ajuntament entre els anys 2006-2012 i l’altra part en comptes de ser assumida com en d’altres casos similars per les inversions del consistori, ha quedat tal i com estava. Un cop més ens trobem amb un greuge comparatiu que tampoc no quedarà resolt durant els propers tres anys.

Hem d’afegir també el carrer del Pla en el seu recorregut on hi ha habitatges. Allà les voreres es troben rebentades per les arrels dels arbres el que ha provocat multitud de caigudes dels vianants. Doncs tampoc els veïns i veïnes que hi viuen o simplement hi passen veuran arreglat aquest tram de carrer en els propers anys.

Definitivament pel que es veu fins el 2020  no es podran cosir algunes de les principals ferides que encara ens trobem en la nostra trama urbana. Un cop més tot apunta a que l’actual equip de govern de l’Ajuntament de Sant Feliu treballarà posant pedaços i actuant segons les exigències del dia a dia. Les persones que vivim en aquesta ciutat ens mereixem molt més.

Comparteix: