La transparència i el rigor com a obligacions

Aquesta setmana hem presentat els resultats del Pla d’Actuació de Mandat al qual s’estableixen el conjunt d’actuacions que des del govern municipal ens hem compromès

04presentacio-principalPer sobre de la percepció d’algunes persones que consideren que la política és opaca i que les persones que ens hi dediquem no acomplim els nostres compromisos, estan els fets. Si més no aquest és el cas pel que fa al pacte de govern que aquesta legislatura ens ha portat a Convergència i Unió a formar part del govern municipal de Sant Feliu. Aquesta setmana hem presentat els resultats del Pla d’Actuació de Mandat al qual s’estableixen el conjunt d’actuacions que des del govern municipal ens hem compromès a dur a terme entre el 2012 i aquest 2015. I ho hem fet donant constància de que prop del 90% dels projectes que es van acordar amb la participació de la pròpia ciutadania, ja es trobem acomplerts i la resta es troben en fase de desenvolupament.

Conjuntament a aquest repàs al que ens vam comprometre a realitzar i hem realitzat, es presentava una auditoria externa per a constatar la situació dels comptes públics al tancament de l’exercici 2014. Aquesta deixava palès que els nostres comptes seguien les disposicions i requeriments legals; ratificava que les dades aportades pel consistori eren exactes; que els nostres comptes es trobaven en un rati d’endeutament del 42%, lluny del màxim legal del 75% i que disposàvem de capacitat de finançament. Voldria insistir. No ho diem nosaltres, ho afirma una empresa especialitzada.

Tancarem doncs la legislatura havent acomplert bona part dels compromisos que ens havíem marcat en el seu inici i deixant l’Ajuntament en una situació econòmica perfectament sanejada i transparent. Tot això amb una acció de govern que s’ha caracteritzat de manera constant per haver-se desenvolupat de cara a la ciutadania i amb una absoluta transparència.

No m’agradaria en tot cas que aquesta reflexió sembli la d’aquells que reclamen l’aplaudiment o el reconeixement per la seva tasca. Des de Convergència i Unió a Sant Feliu considerem que acomplir els compromisos, mantenir una fiscalització fins a l’últim cèntim sobre els diners públics i actuar de manera oberta i transparent a la ciutadania són obligacions inherents a la responsabilitat pública.

Perquè el que ens demostra l’actual moment és que quan no es treballa d’aquesta manera el que corre perill no és únicament el polític ni l’administració a la que representa. Quan no s’actua de manera exhaustiva, el que es posa en perill és el sistema en el seu conjunt.

Comparteix: