La Regidoria de Política Lingüística (Convergència i Unió) impulsa la Setmana per la Llengua de Sant Feliu

Fins el proper 29 d’abril el programa ofereix una trentena d’activitats dirigides a promocionar l’ús social del català com a eina d’integració

07setmanaprincipal

Avui es posa en marxa la celebració de la Setmana per la Llengua de Sant Feliu de Llobregat promoguda per la Regidoria de Política Lingüística que ocupa Convergència i Unió al consistori santfeliuenc. D’aquesta manera fins al proper 29 d’abril tindran lloc una trentena de propostes destinades a incentivar l’ús social del català. Per tal de promoure aquesta idea i per fer de la nostra llengua una eina d’integració, el programa inclou activitats que es dirigeixen a totes les edats i interessos. Trobarem d’aquesta manera des d’espectacles infantils a música en directe passant per projeccions de cinema o les lectures de poemes.

Un dels principals atractius que a l’actualitat ofereix la Setmana per la Llengua és la seva coincidència, a proposta del grup municipal convergent, amb la diada de Sant Jordi. D’aquesta manera el programa té també presència amb un dels esdeveniments socials i culturals més destacables dels que tenen lloc al llarg de l’any com és aquesta diada.

El regidor de Política Lingüística a l’Ajuntament de Sant Feliu, Jaume Manyoses, ha volgut destacar coincidint amb l’inici del programa, que “la nostra llengua és probablement l’eina d’integració i de cohesió més poderosa amb la que comptem. Al llarg de les passades dècades ja s’ha demostrat com el millor vehicle a la nostra disposició per a vehicular el nostre sistema educatiu o per a rebre les persones nouvingudes. Però encara tenim molts espais per a guanyar dins del seu ús social. A les nostres mans està fer possible que així sigui”.

Treballant des del Centre de Normalització Lingüística Roses

La Regidoria de Normalització Lingüística implica també la presidència del consell del Centre de Normalització Lingüística (CNL) Roses, la representació territorial del Consorci per a la Normalització Lingüística per als municipis de Sant Feliu de Llobregat, Esplugues de Llobregat, Sant Joan Despí i Sant Just Desvern. El CNL Roses té la seva seu al Centre Cívic Les Tovalloles des d’on treballa per la normalització del català a través d’actuacions formatives —cursos de català i plans de formació per a institucions, entitats i empreses—; oferint assessorament lingüístic o realitzant diferents activitats de dinamització com el Programa de Voluntariat per la Llengua o el Cicle de Cinema Infantil en Català al CineBaix.

Comparteix: