- Rosa Maria Martí - http://www.rosamariamarti.cat -

La necessitat d’un nou model per a l’exposició i la fira

14firaprincipal [1]Aquest cap de setmana participaré de les Festes de Primavera, l’esdeveniment que aplega l’Exposició Nacional de Roses i la Fira Comercial i Industrial de la comarca. I una vegada més no puc evitar que, la satisfacció per l’empenta que demostren les entitats i associacions participants capitanejades pels Amics de les Roses, es vegi enterbolida per una sensació d’oportunitat perduda que sempre em visita en aquestes ocasions. Perquè les Festes de Primavera sí, són una celebració, però són la celebració d’un infant egoista que no ha volgut convidar a la resta de companys de la seva classe. El nostre ajuntament no ha sabut posar-se prou al nivell del repte.

Sense marxar de la nostra comarca trobem com d’altres municipis han fet d’esdeveniments culturals o festius un signe d’identitat, un punt d’atracció de visitants i un referent que els impulsa més enllà de les seves fronteres. La Fira de la Candelera de Molins de Rei, les Passions d’Esparreguera i Olesa, les fires de cireres de Torrelles i Sant Climent… són alguns dels exemples més significatius que trobem al nostre voltant.

Potser, la situació de la nostra ciutat seria assimilable a la d’altres municipis on no disposen d’un tret distintiu i diferencial que els permeti generar interès i atracció, podríem pensar. Però no, no és el cas. A Sant Feliu ens preuem de ser la ciutat de les roses tot i que aquest és un fet que a moltes de les poblacions veïnes desconeixen. No els podem culpar. En cap moment s’ha dut a terme una planificació adequada per part del consistori per a potenciar la relació de la nostra ciutat amb el que, de fet, és un dels principals símbols de Catalunya.

Aquest és un fet que des de Convergència i Unió tenim el ferm propòsit de solucionar. Un dels primers objectius que ens marquem per a la propera legislatura és treballar en la promoció de la ciutat amb totes les eines que tenim al nostre abast, com són L’Exposició Nacional de Roses i la Fira Comercial i Industrial del Baix Llobregat. Però necessàriament totes dues propostes hauran de ser reformulades per a incrementar el seu atractiu. D’aquesta actuació esperem obtenir la promoció necessària de la ciutat i, a més, una major identificació i estima de les persones que hi viuen. Sant Feliu no és únicament el lloc on vivim. És també la ciutat que ens estimem i hem de saber com explicar-ho als demés.