Els canvis que exigeix una societat madura

Reunió de les Jornades de Debat LocalDe la mateixa manera que ja fem a través de l’àrea de Noves tecnologies de la informació i Comunicació a la ciutadania a l’Ajuntament, des de Convergència i Unió a Sant Feliu ens proposem aprofundir també com a partit en l’establiment de polítiques més participatives i obertes a la ciutadania. Un exemple el trobem a les Jornades de Debat Local que hem iniciat aquesta mateixa setmana amb la voluntat de copsar l’opinió de la població pel que fa als principals eixos que composaran el nostre programa polític per a les propers eleccions municipals. Volem construir el nostre programa de cara a la ciutadania i incorporar totes aquelles propostes que l’enriqueixin i el facin més proper a les necessitats de Sant Feliu.

Totes aquelles persones que dediquem una part del nostre temps a la política hem d’assumir que és necessari aprofundir en noves quotes de participació. Al llarg dels darrers trenta anys la nostra societat ha experimentat canvis significatius que, necessàriament, han de veure’s reflectits en la manera en que els partits actuem.

I entre aquests canvis, personalment, trobo que un dels més remarcables ha estat l’alt grau de maduresa democràtica que hem assolit. El ciutadà d’avui és una persona crítica amb el seu entorn, amb capacitat de reflexió i voluntat d’aportar idees concretes i constructives. Els diferents moviments socials participatius que hem vist néixer i desenvolupar-se no deixen de ser un reflex d’aquesta realitat.

Hem de reconèixer que els partits no sempre hem sabut estar a l’alçada d’aquestes noves exigències. Però els sistemes canvien a un ritme més lent que les persones.

Des de Convergència i Unió a la nostra ciutat volem ser un element més de transformació, volem ajudar a provocar aquest canvi amb la participació dels nostres conciutadans i conciutadanes. Si voleu sumar-vos a aquestes jornades podeu consultar a continuació les propers dates. Us hi esperem!

24 de març, 19.30 h. Casal Municipal de la Gent Gran. Urbanisme i via pública.

30 de març, 19.30 h. Centre polivalent Falguera. Educació, serveis socials, gent gran, salut, dona, nova ciutadania i persones amb discapacitat

8 d’abril, 19.30 h. Centre Cívic Roses. Transparència, participació i comunicació.

9 d’abril, 19.30 h. Centre Cívic Mas Lluí. Medi ambient i sostenibilitat.

Comparteix: