El moment del soterrament (potser)

Tot i que no sigui possible confiar al 100% en les promeses de l’estat, hem de començar a treballar en el projecte de l’espai que podria alliberar el soterrament

El soterrament de les vies del tren ens recorda a moltes persones el conte de “Pere i el llop”. Ja sabeu, aquell petit pastor que s’avorria i de tant en tant cridava per entretenir-se “que ve el llop!”… però el llop mai no venia. Se’ns ha dit en tantes ocasions que el soterrament ja era una realitat que, avui, ens costa de creure en les promeses que s’han fet. No podem oblidar que, com aquell pastor, el govern de l’Estat i el partit que el forma estan acostumats a la mentida. Arriba a més aquesta promesa, sospitosament, en un moment que no podia ser més favorable i oportú per als seus interessos.

Amb uns resultats electorals sota mínims a Catalunya i amb la responsabilitat d’haver impulsat una intervenció del govern de la Generalitat que ha suposat una paralització de les nostres institucions, per al Partit Popular és molt convenient anunciar la posada en marxa d’un projecte com aquest. Tot això sense tenir en compte que podria produir-se un canvi de color al govern de l’Estat i s’apliqui, tal i com va passar l’any 2011 amb la sortida dels socialistes, aquella dita castellana del “donde dije digo, digo Diego”.

Pensem en tot cas que, siguin quins siguin les intencions del PP i el futur polític d’Espanya, potser finalment podrem tancar la major ferida que pateix la nostra trama urbana tal i com s’ha anunciat. La responsabilitat de tots aquells que representem els interessos dels santfeliuencs i santfeliuenques és fer la nostra feina en positiu i procurar que, en cas de realitzar-se, el resultat últim sigui el millor per a la nostra ciutat.

Què farem, doncs, amb l’espai alliberat pel soterrament de les vies del tren? Com cosirem les dues parts en què es divideix el municipi? Reprendrem el projecte allà on havia quedat en la darrera ocasió o es començarà des de zero? Aquestes són preguntes que no podem deixar per demà, malgrat que les obres estan anunciades des del 2019 al 2023, ja que el soterrament marcarà de ben segur de manera important el desenvolupament urbanístic  de Sant Feliu per a les properes dècades.

Reclamem doncs que l’equip de govern municipal es posi a l’alçada d’aquesta responsabilitat i ho fem demanant que es torni a reprendre la Ponència Única, l’eina que entre el 2006 i el 2007 va servir per tal que el conjunt de grups municipals poguéssim dir la nostra. Aquest és un projecte que afectarà al conjunt de la població, i això suposa que sigui necessari que aplegui el major nombre de sensibilitats possible.

Des del PDeCAT volem participar d’aquest procés amb generositat política i amb una ferma voluntat de sumar en positiu. Si finalment ha arribat el moment del soterrament, tothom haurà de saber acomplir amb la responsabilitat que suposa.

Comparteix: