El moment de prendre decisions

És el moment de decidir què volem per a la nostra ciutat i el nostre país en els propers anys

18debprincipalArribem a la recta final de la campanya electoral. Però més que donar la sensació de que arribem a un final, els alcaldables i el conjunt de candidatures hauríem d’esforçar-nos a explicar que en realitat ens aboquem a un inici. Són quatre anys els que ens esperen en els que les persones responsables del nostre ajuntament afrontaran previsiblement situacions com la consolidació d’una certa recuperació econòmica, el desenvolupament del procés sobiranista a Catalunya, el necessari increment de la participació ciutadana en l’administració i els reptes que ens són propis a la ciutat. Definitivament ens esperen uns anys socialment cabdals.

Aquest diumenge es començarà a resoldre aquest futur. I quin paper es reserva Convergència i Unió per a aquesta propera legislatura? Dons aspirem a assolir l’alcaldia. En primer lloc perquè ens veiem legitimats pel nostre treball i capacitació a fer front a les fites esmentades. Però, a més, perquè ens veiem com a l’opció del panorama municipal que pot representar amb garanties les principals inquietuds de la ciutadania santfeliuenca.

Els partits de recent creació responen indubtablement a una inquietud legítima. Però no fa falta més que apropar-se lleugerament per a veure la seva precipitació, manca de programa, d’experiència i de capacitat. D’altres, directament, demostren un desconeixement absolut de la realitat catalana fent crides a un espanyolisme que sembla d’altres èpoques.

Però, i si hem de compartir el govern municipal? Ho faríem com ja hem demostrat. Però ho faríem amb aquelles formacions que fossin capaces d’assumir majoritàriament les nostres principals propostes en matèria de ciutat i país. Això significaria, per exemple, una Iniciativa per Catalunya més compromesa, precisament, amb la seva catalanitat i una Esquerra Republicana amb una veritable voluntat de govern. Els convergents ja hem demostrat, i si és precís ho tornarem a fer, la nostra voluntat de posar-nos al servei de Sant Feliu i de Catalunya per sobre de sigles i d’altres consideracions.

En tot cas aquestes decisions estan supeditades al que dictin les urnes. Ara només ens toca confiar en la capacitat de decidir el seu propi futur de les persones de Sant Feliu.

Comparteix: