El desenvolupament econòmic, la primera política social

Sant Feliu té al seu abast la capacitat i la possibilitat d’esdevenir un referent econòmic en l’àmbit de Barcelona

17economprincipalMolt podem parlar, especialment en campanya electoral, d’actuacions concretes en política social. Però la realitat última és que majoritàriament les persones que necessiten d’una atenció específica per a cobrir les seves necessitats bàsiques pateixen com a primer problema de la manca d’un lloc de treball. Pocs podrien discutir que una cosa prové de l’altra en la majoria de casos.

És evident que hem d’esforçar-nos, així haurà de ser també en els propers anys, per atendre els efectes de l’atur sobre les economies familiars. Però estaríem entrant en una espiral perillosa si, paral·lelament, no som capaços de treballar per la reactivació econòmica i per la creació de llocs de treball.

És fàcil pensar que no està en les competències d’un municipi atacar una crisi econòmica que té, com aquesta, un marcat component global. Però precisament perquè es tracta d’un problema que es troba instal·lat a tots els espais de la nostra societat, hem de saber atacar-lo des de tots els fronts i des de totes les administracions. Els municipis, els ajuntaments, també podem treballar activament per fer possible que els nostres ciutadans tinguin al seu abast majors oportunitats d’accedir a una feina.

A Sant Feliu comptem a més amb un capital que no tots els municipis tenen a la seva disposició. La nostra ciutat és, potencialment, un espai idoni per a atreure a aquells que poden generar riquesa i ocupació. Som capital de comarca, amb el que això suposa pel que fa a la concentració de serveis; disposem d’unes magnífiques connexions i el nostre entorn està influenciat per una ciutat destacada a tot el sud d’Europa com és Barcelona. Ens trobem en una situació geogràficament estratègica. Però tot i aquesta realitat, una no pot evitar pensar que al llarg dels anys no s’ha fet prou per a treure profit d’aquest fet.

Si després de les properes eleccions Convergència i Unió té possibilitat, com esperem, de prendre responsabilitats en aquestes àrees municipals, un dels primers objectius que ens hem marcat serà incrementar l’esforç en el suport a l’emprenedoria, la indústria i el comerç. I ho farem no únicament com a una oportunitat de generar riquesa per al conjunt de la ciutat, Ho farem convençuts de que serà la millor política social que podem aplicar.

Comparteix: