Discurs realitzat durant l’acte de tancament de campanya

Plaça Dicià – 22 de maig de 2015

13inicprincipalEns trobem a les portes del moment per al qual hem estat treballant, no només les darreres últimes dues setmanes, sinó des de fa molts mesos. Aquest diumenge estem tots convidats a votar, fixeu-vos bé el que us dic, en les que estic convençuda que són les eleccions municipals més importants que se’ns han plantejat mai. Aquest diumenge dia 24 viurem un moment excepcional.

No ens hem cansat de dir-ho, i ho hem de recordar. Ens juguem molt en aquesta propera legislatura. Ens juguem molt com a ciutat que, després de dos mandats marcats per la crisi econòmica ha d’establir les bases en aquests quatre anys de la seva recuperació i ha de saber aprofitar les noves oportunitats que es generin.

I ens jugarem molt també com a país. Segurament vosaltres també haureu tingut aquesta sensació de que a molts els ha molestat que durant aquests dies parléssim de Catalunya i de quin model d’estat volem. D’altres han callat dissimuladament. Nosaltres tenim clar que la nostra ciutat, i la resta de municipis catalans, tindran un futur o un altre en funció de si el nostre és un poble sobirà o no. I creiem en un futur millor per a Sant Feliu dins d’una Catalunya independent.

En tot cas no vinc a demanar-vos el vot i la confiança agitant només la sortida de la crisi econòmica i el procés sobiranista. Us vull demanar el vot, a més de per aquestes dues qüestions, per poder crear un nou model de ciutat que s’ajusti al que necessitem.

Esperem assolir l’alcaldia del nostre ajuntament per a garantir en primer lloc que l’atenció a les persones és una prioritat mitjançant el desenvolupament de mesures com el suport a aquelles persones que pateixen per la pobresa energètica o estenent la tarifació social que hem impulsat aquest mandat des de l’equip de govern. Volem arribar a ser una ciutat millor, però no volem que ningú es quedi pel camí.

I aquest nou municipi per al qual volem treballar ha de ser un Sant Feliu en el que es prioritzi la creació de llocs de treball amb l’estímul de la indústria, el comerç i la promoció de la nostra ciutat. De veritat que una ciutat que és la capital d’una comarca puntera econòmicament com és el Baix Llobregat, que es troba tan ben situada en la proximitat d’una de les ciutats més importants d’Europa com és Barcelona; de veritat que una ciutat com aquesta no pot aspirar a ser un referent en la creació de riquesa? Nosaltres posarem tota la nostra capacitat en aconseguir-ho.

De la mateixa manera posarem tots els nostres esforços i coneixements en fer que Sant Feliu sigui una ciutat més eficient, més racional. En primer lloc fiscalitzant fins a l’últim extrem la despesa pública, com ja hem fet en aquests darrers quatre últims anys. Però més enllà dels comptes públics, volem que aquesta eficiència arribi també a la via pública i als espais que compartim fins a assolir un model de ciutat intel•ligent.

Per una banda parlem d’equipaments. Tenim els equipaments necessaris. Però el que sí necessitem són uns serveis més apropiats a la realitat del municipi. Proposem la remodelació per sobre de la construcció i l’establiment, conjuntament amb les entitats i associacions sempre que sigui possible, dels usos més adequats i que permetin un major aprofitament. Sota aquesta perspectiva ens hem compromès, entre d’altres actuacions a adaptar l’espai de l’antic escorxador per tal que ens permeti aplegar i posar en valor el nostre patrimoni local, construir pistes de pàdel en una part de l’antic camp de futbol o reformar el Centre Cívic Roses. D’altra banda en matèria d’espai públic, remodelar la plaça de la vila amb materials antilliscants, acabar la 4a fase de la carretera, N-340.

I complementarem aquest treball amb les polítiques necessàries que ens permetin fomentar el civisme. De res no serveix disposar dels millors espais públics si no fem que tothom els respecti i els cuidi com es mereixen.

Tot això volem fer-ho, evidentment, de la manera més transparent possible. Avui l’Ajuntament, a través d’algunes de les mesures que hem impulsat des del propi consistori, és una administració més assequible a la ciutadania. Volem que encara sigui més propera per a que tothom tingui la possibilitat de participar-hi perquè sabem que això és el que ens demana la societat a dia d’avui.

Aquests són els grans eixos de la nostra proposta. Però m’agradaria que els veiéssiu com a compromisos públics. Nosaltres no considerem que la campanya electoral sigui un temps per a dir el que la gent vol sentir, independentment de que estiguem disposats o no a portar-ho endavant. Personalment m’avergonyeix només la possibilitat de dir quelcom, de fer una afirmació en aquests dies, que posteriorment sigui incapaç de desenvolupar des de l’Ajuntament.

Els nostres compromisos són factibles. Un dels principals motius, probablement el principal, que em fan tenir aquest convenciment és l’equip de persones que m’acompanyen. Perquè, al cap i a la fi, no és tan difícil tenir bons propòsits. Un cop més aquesta campanya electoral ens ha mostrat com són algunes persones de la nostra població que, sota diferents sigles, ens diuen que faran això o allò altre que la nostra ciutat necessita, però que en el fons saben que no podran complir. I no tinc cap dubte de que ho diuen, en la majoria dels casos, des de l’absoluta bona voluntat, però no són realistes.

Per tant no n’hi ha prou exclusivament amb bona voluntat per gestionar una administració. Són necessàries també la capacitat i l’experiència. De totes dues en tenim. I molta.

És per tot això que us demano la vostra confiança. Cada vot comptarà. Cada vot serà necessari i imprescindible. No ens podem permetre que ni una sola persona que tingui confiança en la nostra proposta es quedi a casa. Ajudeu-nos a que això no succeeixi.

Ara és el moment de demostrar el compromís que tots sentim per la nostra Ciutat i pel nostre País. Amb tu fem camí. Per Sant Feliu i per Catalunya.

Comparteix: