Discurs realitzat al ple de constitució de l’Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Palau Falguera – 5 de juliol de 2015

21discursvotprincipalIntervenció exposant el vot nul a la investidura com a alcalde de Jordi San José.

Bona tarda

Explicaré el sentit del nostre vot per a aquesta legislatura.

No podem votar a favor del candidat Jordi San José, perquè donar-li en aquesta ocasió la nostra confiança suposa donar-li la confiança a un pacte en el que no creiem i que estem convençuts que no pot ser positiu per a la nostra ciutat. Aquesta legislatura ens espera un equip de govern que no ha estat format sota la voluntat de l’interès comú, no ha estat construït a partir de punts coincidents de programes, ni amb la perspectiva d’assolir el que la nostra ciutat necessita.

I com ho podem saber quan encara no ha començat el seu treball? Doncs perquè el PSC ha deixat de banda completament el seu programa a canvi d’entrar en un equip de govern, perdent la credibilitat que hauria de tenir algú que assumeix aquesta responsabilitat, renunciant als seus punts de programa principals. Els hi ha donat un xec en blanc.

I Iniciativa per Catalunya ha admès aquesta renúncia com una bona notícia. Per a nosaltres, definitivament no ho és. Pactar amb aquell que et porta als tribunals amb mentides no fa un govern més fort, tot al contrari , el debilita.

Espero sincerament equivocar-me. Desitjo de tot cor que aquest no sigui un govern municipal que, com molts sospitem, s’hagi gestat al marge dels interessos de la nostra ciutat. Esperem que no hagi estat pensat, com diuen alguns, des de despatxos de fora de Sant Feliu: despatxos que no eren ‘molt de Sant Feliu’. Ens esperen uns anys que han de ser molt importants i per als que necessitarem un ajuntament que sigui fort i capaç. Capaç d’assumir reptes: com ara millorar la vida dels ciutadans, creant oportunitats per tal de procurar ocupació estable i de qualitat; un ajuntament amb un model de ciutat de futur. Aquest ajuntament no el veiem en el pacte de govern.

I d’entre els reptes que ens esperen m’agradaria destacar el de definir quina és la nostra identitat com a nació. Hem de ser conscients que, si existia alguna possibilitat de que el consistori de Sant Feliu es posés del costat del procés sobiranista, aquesta, avui queda totalment esborrada. Fins i tot per sobre de la voluntat que han demostrat milers de santfeliuencs i santfeliuenques. Malauradament el seu ajuntament, el nostre ajuntament, no treballarà per a la construcció d’un nou país , i amb aquest pacte , ni tan sols pel dret a decidir.

Senyor San José, no compta en aquesta ocasió amb el nostre vot a favor. En tot cas li desitjo tots els encerts possibles en els propers anys. Els necessitarem. I puc garantir que des del nostre grup municipal continuarem treballant, com sempre hem fet, de manera constructiva i positiva, participant allà on siguem necessaris per a la construcció de la ciutat que ens hem compromès a crear i que creiem que els santfeliuencs mereixem.

No voldria en tot cas que aquesta primera intervenció de la legislatura quedi únicament marcada per la crítica.

Per tant voldria agrair d’una banda als treballadors municipals el seu altíssim grau de professionalitat que saben demostrar en tot moment i sota qualsevol circumstància. Ells i elles són uns dels valors més importants amb els que compte aquest consistori. Comptem amb la seva excel·lent tasca per a la legislatura que comencem.

D’altre banda i finalment permeteu-me que aprofiti també l’ocasió per agrair públicament des d’aquí a totes aquelles persones que ens heu fet confiança en aquestes darreres eleccions. A elles i a tots els ciutadans de Sant Feliu, encara que no ens hagin votat, us volem assegurar des del nostre grup municipal que treballarem amb la mateixa il·lusió i entrega amb la que ho hem fet sempre i especialment els últims 12 anys en els que hem esta a govern. I ho farem amb la voluntat de continuar al vostre servei. Les nostres portes estan obertes per tot el que pugueu necessitar.

Moltes gràcies

 

Comparteix: