Dia d’Andalusia 2014

 

Benvinguts un any més a la celebració del dia d’Andalusia a Sant Feliu.

Mai, mai, visquem on visquem, hem d’oblidar la terra on vam néixer, perquè hem de tenir present allà d’on venim.

La riquesa que cada un de nosaltres portem dins està vinculada als nostres avantpassats i a la nostra terra, el fruit de les nostres arrels és el que aportem quan anem a viure a una altra terra, en aquest cas a Catalunya

Aquest any que a Sant Feliu coincideix la celebració del dia d’Andalusia amb el dia de les reivindicacions per la igualtat de les dones, vull fer una especial referència a les dones andaluses. Les dones andaluses quan van arribar a Catalunya van tenir doble feina.

Van marxar de la seva terra amb el dolor que això comporta, (deixant enrere: pares,  germans, amics…,) i van haver d’adaptar-se a una terra d’acollida amb costums diferents i a més a més lluitar per sobreviure. Trobar una feina digna per tirar endavant els seus fills.

La Catalunya que tenim ara és la que hem construït entre tots. És la terra en la que ens hem llaurat un futur hàgim nascut on hàgim nascut, és la terra que ha vist créixer els nostres fills i néts. És el fruit d’aquesta barreja que tant valorem i estimem.

Entre tots els que ara vivim aquí continuarem buscant junts un futur millor pels nostres fills, lluitant per no perdre l’estat del benestar que tants anys ens ha costat d’aconseguir i que és en definitiva el que vau venir a buscar a Catalunya.

Estiguem doblement orgullosos: Orgullosos dels nostres orígens i orgullosos de Catalunya. Tots som catalans i ara toca mirar endavant, sense oblidar mai, com deia al principi, d’on venim, perquè, “qui perd els orígens perd la identitat”

Viva Andalucía!  Visca Catalunya!

Comparteix: